VerdCel homenatjà el poeta alcoià Ovidi Montllor amb l’espectacle “Del cor a les mans. Ovidi per VerdCel”. Aquesta proposta artística crea una barreja idònia d’influències musicals modernes amb les arrels mediterrànies més tradicionals.
El concert fou organitzat per l’Ateneu Popular Arrels de Beniarrés, i s’emmarcava dins dels actes de la Setmana Cultural Alternativa prèvia a les festes majors del municipi. El col·lectiu va reunir a tot un seguit de veïnes i veïns als voltants de l’encantadora ermita local per tal de gaudir amb les cançons que foren referent per a tota una generació.
VerdCel oferí l’acústic “Del cor a les mans”, un espectacle on les lletres del poeta alcoià, emotives i vibrants, sonaven acompanyades per recursos innovadors i rítmics tan característics com el so d’un martell, o les fulles d’una revista doblegada. Sens dubte, detalls originals que van dotar, més si cap, de simbolisme, lluita i passió cada nota i cançó. “Montserrat”, per exemple, sonà dues vegades durant la vetllada, això sí, sota perspectives temàtiques i concepcions musicals totalment diferents, tot i que no contradictòries: en primer lloc, “Montserrat” representava l’estima cap a la natura, un cant a la vida; en segon, l’amor cap a una dona en concret.
Durant el concert, cançó rere cançó, quedà il·lustrada l’època en que Ovidi va desenvolupar el gros de la seua carrera com a artista, el final de la dictadura i els inicis d’una Transició dubtosa. Les seues lletres són reflex d’una realitat convulsa, frustrant, injusta i desigual, tot i això, malgrat l’adversitat, també reivindiquen l’estima i l’orgull pel territori propi, pel poble, la llengua i la consciència de classe. Tot just, amb la interpretació temes com “Ais”, “El Meu Poble Alcoi”, “Gola seca” o “Va com va“, VerdCel deixa entreveure certs paral·lelismes entre aquells anys i els nostres dies, i anuncia l’arribada d’un canvi que, a hores d’ara, encara no té definida la direcció.
Alfons Olmo i Toni Medialdea, des d’Alcoi i Badalona respectivament, finalitzaren el concert amb “Sageta de Foc”, menció al poeta Joan Salvat- Papasseit, recollida també per Ovidi Montllor a l’àlbum “De manars i Garrotades”, una crida esperançadora a la unitat per construir el nou camí: “Junteu-vos”.