Sons d’Embat despleguen les veles amb “Un vent manxaire”

Compra a Dues Tasses

El disc de debut del grup és un autèntic embat musical amb l’acordió diatònic com a protagonista.

Sons d’Embat, el grup capitanejat per Pau Barberà (La Trocamba Matanusca, Tashkenti), ha publicat el seu disc-EP de debut ‘Un vent manxaire’, una celebració de la diversitat musical peninsular i mediterrània, amb una col·lecció de sis cançons que destaquen per l’ús de l’acordió diatònic i una fusió de gèneres com el flamenc i la música celta. A “Un vent manxaire” podem trobar l’arranjament del cant dels angelets o el ball de gegants d’Ontinyent, cants i ritmes festius de la comarca de Sanabria a Castella i Lleó o fandangos d’influència euskalduna.

‘Un vent manxaire’ és una oda a la riquesa musical de les terres ibèriques i mediterrànies, teixint l’essència de la música popular valenciana i basca amb una reminiscència cèltica. Amb l’acordió diatònic com a protagonista indiscutible, l’àlbum presenta una fusió d’elements sonors que destaquen les dinàmiques rítmiques de les percussions ibèriques i les melodies amb flautes ètniques.

visita Vi Natural

Cada cançó del disc relata una història pròpia, amb una profunditat vinculada a les arrels i les experiències del grup, des de la majestuositat de l’obertura ‘Poema a l’embat’, fins a l’energia contagiosa de ‘Ball de gegants d’Ontinyent’ o el virtuosisme melòdic de ‘L’Albiztur’. ‘L’Embat’ és una oda a la força impredictible de la natura, mentre que ‘Romanga pel nord’ suposa una incendiària interpretació i un punt culminant per als oients. A més, el disc inclou “Mareta Mareta”, una interpretació emotiva d’una cançó de bressol popular valenciana, transformada en un clam a la llibertat a través d’una nova adaptació de la lletra, mostrant el compromís del grup amb temes socials rellevants.

El projecte va començar a gravar-se a l’hivern del 2020 i, després d’una pausa durant la pandèmia, va concloure a principis de 2024. El disc ha estat editat per Gola Seca i compta amb la col·laboració de diversos artistes com Gustau Garcia, Aitor Sáez de Jáuregui, Marc Vall, Jaume Gozálbez, Rafa Gisbert, Sandra Monfort, Clara Fiol, Selma Bruna i Jaume Cuartero. La producció, composició i arranjaments han estat a càrrec de Pau Barberà, amb la col·laboració de Toni Fort (ZOO) en la cançó ‘Mareta’, que compta amb la lletra de Sandra Monfort (Marala).

El disc, editat per Gola Seca, inclou les col·laboracions del bateria Gustau Garcia, les percussions d’Aitor Sáez de Jáuregui i Marc Vall, la dolçaina i tarota de Jaume Gozálbez, la gaita búlgara de Rafa Gisbert, la veu i guitarra de Sandra Monfort, la veu i els cors de Clara Fiol i Selma Bruna i la gralla, tarota i sac de Jaume Cuartero. ‘Un vent manxaire’ està produït, compost i arranjat per Pau Barberà, gravat per Yon (White Trash Studio) Aniol Bestit (The Sound of Wood) i Cato (Estudis14), mentre que Toni Fort està a càrrec de la producció i composició de ‘Mareta’. El disseny artístic és d’Helga Ambak i el disseny web de Nicolau Duran.

Sons Embat

¿Qui són Sons d’Embat?

Sons d’Embat és un grup musical de folk tradicional enfocat en l’exploració, la reinterpretació de cançons d’arrel i l’autocreació. Està format per tres músics diànics com són Pau Barberà a l’acordió diatònic, Berta Íñiguez d’Herba Negra a les veus, coneguda també per col·laborar amb Andreu Valor, i Toni Fort (flautes i saxo soprano), membre de ZOO. Sons d’Embat el completen Uri Català (violoncel, amb funció de baix), Jordi Ortolà (bateria) i Abraham Lojo (guitarra). Ara com ara, 6 músics provinents del País Valencià, Catalunya i Andalusia defenen aquest projecte caracteritzat pel seu variat repertori musical que explora la riquesa musical i cultural de la península Ibèrica, des del nord fins al sud.

Autor

Benvinguts a Diània!

Subscriu-te i rep al teu correu les novetats i esdeveniments setmanals de les comarques de Diània.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

visita Caramella

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.