La XVII Festa de la Cirera va reunir centenars d’assistents al terme de La Carroja durant un cap de setmana festiu i determinant per als xicotets agricultors de la Vall de Gallinera.
La Festa de la Cirera va cloure el passat diumenge amb una molt notable participació i assistència al poble de La Carroja, la localitat amfitriona de la dissetena edició del tradicional esdeveniment. Durant aquests dies, els xicotets agricultors de la zona veuen recompensat el treball de tot un any al camp, i deixen constància de la gran qualitat del seu producte insígnia: la cirera.
D’entre tota l’oferta d’activitats programades, cal destacar la fira de productes gastronòmics i artesans que va romandre oberta durant les dues jornades de celebració. Trobàrem tot un seguit de productes manufacturats i de proximitat, com ara melmelades, vins, cerveses artesanes o complements de tot tipus. Dolçainers i tabaleters, i el grup Benibatuka, foren els encarregats d’amenitzar el recorregut al ritme de melodies tradicionals i percussió.
L’ambientació musical de la jornada de diumenge fou a càrrec del cantautor Xus García que, acompanyat per la seua guitarra, cantà un bast repertori on s’incloïen algunes versions d’Ovidi Montllor. Alhora, a l’església de La Carroja, va tindre lloc la xarrada “Els Borja i la Vall de Gallinera”, al voltant del repoblament mallorquí de la zona després de l’expulsió dels moriscos al segle XVII. La conferència fou a càrrec de Frederic Aparisi,, un dels membres del Grup Harca, un grup d’investigadors que es dedica a la divulgació de la Història Medieval valenciana. Els més menuts, per la seua banda, gaudiren de valent amb tallers i jocs populars de la mà del grup L’Oracle de l’Est. Els més grans, però, ho feren participant del particular concurs de llançament de pinyol de cirera.
Després d’un dinar de germanor amb una paella gegant, la XVII Festa de la Cirera va cloure a la Vall de Gallinera amb un sarau popular, on es ballaren jotes, seguidilles, fandangos, i tot un seguit de danses tradicionals ben arrelades al territori.