El Centre Cultural “El Teular” acollirà del 6 al 8 de juliol aquest curs on es realitzaran rutes etnobotàniques i un taller d’elaboració de begudes valencianes.
La Seu Universitària de la UA a Cocentaina ret homenatge a Joan Pellicer, considerat el naturalista valencià més rellevant, amb un curs sobre etnobotànica que tindrà lloc aquesta setmana, del 6 al 8 de juliol, integrat en el programa d’estiu Rafael Altamira de la UA.
Dirigit i coordinat pels professors de la UA José Miguel Molina i Antonio Belda, respectivament, el curs “Etnobotànica de les Plantes Valencianes: Homenatge a Joan Pellicer” estarà centrat en l’aprofitament tradicional, sostenible i comercial de plantes, abordarà projectes de recuperació etnològica i d’educació fora de l’aula, es faran dues rutes etnobotàniques i un taller d’elaboració de begudes amb plantes del territori valencià. A més, expliquen els organitzadors, es donarà a conèixer la figura de la custòdia del territori a la finca Buixcarró (Bocairent-Banyeres de Mariola), es farà una excursió pel Parc Natural de la Serra de Mariola i una visita a la Fundació Herbes del Molí.
La programació inclou ponències sobre etnobotànica i flora medicinal a les comarques valencianes, la importància de les dones en la cuina rural valenciana, la polifacètica magrana, la conservació de la flora forestal; l’etnobotànica com a recurs didàctic o principis químics bàsics en etnobotànica i altres usos tradicionals.
Joan Pellicer i Bataller va ser un etnobotànic espanyol amb formació de metge, però conegut per la seua tasca com a etnòleg i botànic, i considerat el naturalista més rellevant al País Valencià des de Cavanilles. Pellicer era un pioner i va iniciar els cursos d’Etnobotànica a la Seu de Cocentaina fa ja vint-i-cinc anys, i allí va ser on va impartir la seua última formació fa vint anys.
Podeu inscriure’s en el curs al següent enllaç.