La Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana oferí el concert d’any nou a l’Auditori de la Vila Joiosa, amb una selecció de la millor música clàssica de tots els temps.
Sota la batuta del socarrat Iñaki Lecumberri com a director assistent, la JOGV inicià el concert amb l’Obertura en Re major “a l’estil italià”, del compositor austríac Franz Schubert. Seguidament, Gjorgi Dimčevski, el concertino convidat per a l’ocasió, s’afegí a la plantilla per interpretar dues peces magistrals. En primer lloc, sonà la rapsòdia de concert per a violí i orquestra Tzigane, del compositor francés Maurice Ravel. L’obra “Tzigane”, tal com indica el seu nom, tracta de retractar l’escena de la improvisació gitana. La primera part de l’espectacle finalitzà amb Introducció i Rondó capritxós, de Camille Saint-Saëns, un obra en la qual resulta evident un profund coneixement i domini de la tècnica del violí.
Cal assenyalar que Dimčevski, solista, músic de cambra i professor d’orquestra, ha estat guardonat amb nombrosos premis i reconeixements tant en l’àmbit nacional com internacional, a banda d’haver tocat sota la direcció de reconeguts artistes com George Pretre, Valery Gergiev o Plácido Domingo.
Durant la segona part, la JOGV interpretà la Simfonia múm. 7 en La major, de Ludwig van Beethoven, un dels compositors més importants de la història de la música. “La Sèptima” de Beethoven ha estat qualificada pels experts musicals com un “alè d’alliberament”, donada la data de la seua publicació. Aquests consideren que, potser, Beethoven trobà la seua inspiració a causa del final de la tirania Napoleònica. Tot i així, l’alemà sempre rebutjà la idea què l’obra tinguera un significat extramusical concret.