La Festa de la Cirera de la Vall de Gallinera clou la seua setzena edició amb molt d’èxit

La Festa de la Cirera de la Vall de Gallinera clou la seua XVI edició amb molt d'èxit
Compra a Dues Tasses

La XVI Festa de la Cirera va reunir centenars de visitants al terme de Benissivà- Benitaia durant un cap de setmana festiu i determinant per als xicotets agricultors de la Vall de Gallinera.

La tradicional Festa de la Cirera va cloure el passat diumenge amb una molt notable participació i assistència als pobles de Benissivà i Benitaia, les localitzacions amfitriones de la setzena edició de l’esdeveniment. Durant aquests dies, els xicotets agricultors de la zona veuen recompensat el treball al camp durant tot un any, i deixen constància de la gran qualitat del seu producte estrella: la cirera. No debades, el percentatge de producció de cireres que s’exporta a la resta d’Europa compta amb la certificació de qualitat internacional.

La Festa de la Cirera clou la XVI edició amb molt d'èxit a la Vall de GallineraLa celebració va rebre, a més, representants de l’administració, com ara la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, els secretaris autonòmics, Julià Álvaro i Francisco Rodriguez Mulero, i el mateix president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Cebrián, per la seua banda, ha posat de manifest “la grandesa” que representa la cirera, el paisatge, el treball, el territori i la cultura que gira entorn d’ella en “aquesta vall d’espectacular singularitat”.

visita Vi Natural

D’entre tot el ventall d’activitats realitzades, cal destacar la fira de turisme, productes gastronòmics i artesans que va romandre oberta durant les dues jornades de celebració. Al recorregut trobarem, acompanyats de passacarrers cíclics, tot un seguit de productes manufacturats i de proximitat, com ara melmelades, ulleres, vins, cerveses artesanes o complements de tota mena.

La Festa de la Cirera clou la XVI edició amb molt d'èxit a la Vall de GallineraPer la seua banda, i alhora que es feia una demostració de batre el blat, diversos cantadors interpretaren alguns cants de batre per guiar el trot d’una haca duta per a l’ocasió, tal com es feia antigament a la realització de les feines agrícoles.

“Per animar el trot de l’animal i que no perdera el ritme, els homes cantaven unes peces molt especials. Eren cançons interpretades per una sola persona, a gola oberta, amb entonació aguda i a l’aire, és a dir, sense mesura rítmica convencional i amb tons que no existeixen al pentagrama. Allò prompte es conegué com a cants de batre”.

L’ambientació musical de la jornada de diumenge fou a càrrec del Grup de Danses Baladre de Muro. Mitjançant espectacles festius i participatius, aconseguiren dotar la festa d’una ambientació tradicional exemple de la cultura popular valenciana.

Per a dinar, l’organització de la Festa de la Cirera organitzà una paella gegant a la qual s’apuntaren al voltant de 500 persones. Fet i fet, la jornada finalitzà amb un taller participatiu de danses en rogle coordinat, de nou, pel grup Baladre.

 
Google has deprecated the Picasa API. Please consider switching over to Google Photos

 

Autor

Benvinguts a Diània!

Subscriu-te i rep al teu correu les novetats i esdeveniments setmanals de les comarques de Diània.

No enviem correu brossa! Llegeix la nostra política de privacitat per a més informació.

visita Caramella

FER UN COMENTARI

Fes el comentari!
Introdueix el teu nom

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.