Enderrocks, junt amb la Societat Musical Santa Cecília de Fortaleny, oferiren anit un concert únic, on el metall característic del grup quedà perfectament enriquit amb la musicalitat de la banda de la localitat.
La nit anava d’aniversaris: Enderrocks està de gira per celebrar els 10 anys dalt dels escenaris; per la seua banda, la S.M. Santa Cecília commemorava 25 anys d’història. És per això que dins la celebració de les festes de Fortaleny no podia faltar un acte on ambdues formacions ens mostraren el seu talent en conjunt, amb un resultat inigualable. El grup de la Ribera no és el primer grup valencià que realitza aquest “experiment”: al seu dia, Al Tall va tocar amb la Banda Simfònica “Unió Musical de Torrent” al disc “25 anys en directe”.
La vetllada començà amb la projecció del reportatge “9.125 dies. Història de la Banda de Música de Fortaleny”, un vídeo fet per recordar 25 anys plens de vivències, germanor i, sobretot, bona música.
Sota la batuta del director Gabriel Corachán i Galindo, en primer lloc, sonà “Fragments d’una història per contar”, la peça composta expressament per al concert de festes, de la mà de Voro Tur i Àlvarez. Les primeres sensacions arribaven a tot un públic en forma de notes musicals.
Després, el moment més esperat de la nit esdevingué realitat: Enderrocks i la S.M. Santa Cecília de Fortaleny junts. “Miralls trencats”, una cançó forta i contundent, donà el tret de sortida a la sèrie d’arranjaments musicals fets per Voro, component de la banda i del grup alhora.
Tots junts conquistaren des del principi a tot el públic. Assistents de totes les edats ompliren el carrer de la Casa Consistorial de Fortaleny de gom a gom. “Si pogués” i “L’últim present”, ambdues balades, provocaren alguna llagrimeta, donada la sinceritat de lletres precioses, sols increïbles, o l’íntim piano.
“Laberint de Ciment” i “Octubre de 1982” feren brotar flames als ulls, molta emoció per sentir aquests dos temes d’una forma tan distinta, i tan memorable al mateix temps.
El concert finalitzà amb “Llenyater de Fortaleny”, l’emblemàtica rondalla de l’escriptor castellut Enric Valor, musicada pel grup de La Ribera, tot un símbol per al poble.
Sense dubte, la nit va ser històrica i tot un èxit, un concert d’aquestes característiques no feia esperar menys.