“Bruixes, Dimonis i Misteris”, un recull de relats basats a la literatura de tradició oral, pretén donar a conéixer la cultura popular del País Valencià. Les històries i llegendes, emmarcades entre la imaginació i la vida diària, s’han extret de nombroses fonts literàries, de documents de segles passats, o bé, l’autor les ha viscut en primera persona i, per tant, aporta la seua experiència personal.
Àlvar Monferrer, doctor en Filosofia i Lletres en la Universitat de Barcelona, i especialista a l’àmbit de l’Etnologia (la ciència que estudia els diferents pobles i cultures al món antic i actual), va guanyar el 15é Premi Bernat Capó de difusió de la cultura popular per aquesta obra el passat novembre.
Edicions del Bullent, com a col·laboradors amb el guardó, editaran el llibre, que eixirà a la venda “oficialment” el pròxim mes d’abril. Com a oferta “pre-publicació”, l’editorial ens convida a descobrir la cultura popular pròpia al preu exclusiu de 11,90€, fins el 20 de març.
L’objectiu d’aquesta publicació no és altre que el d’apropar lo insòlit de la nostra cultura, tot allò que, per no contar-se i difondre’s, queda a l’oblit.
Actualment és ben conegut què és això de la Santa Companya gallega, o que els morts de les tribus índies van a parar al cel del gran Manitú. D’aquestes històries en tenim tantes com els gallecs, els pobles foscos de l’Europa del nord i del centre, o els indis americans.